Zomerse erwtjessoep

Eigenlijk eten we heel weinig soep en dat ik best jammer want het is en lekker en ook heel makkelijk. Je kunt er heel fijn de koelkast mee leeg maken, want eigenlijk kunt je iedere groente wel in soep verwerken.

2 aardappelen
1 ui
150 gram broccoli
2 tomaten
2 eetlepels olie
400 gram doperwten (diepvries of verse)
½ groentebouillontablet
150 gram vegetarische roerbakstukjes
1 teentje knoflook

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes in 5-8 minuten in wat water gaar. Roer de blokjes aardappel met een houten lepel tot puree.

Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de broccoli in roosjes en de tomaten in stukjes.

Fruit de ui met wat peper in 1 eetlepel olie glazig. Voeg de broccoli, de tomaten, de doperwten, de gepureerde aardappelen en ½ l water met de groentebouillontablet toe en kook het geheel in 5-7 minuten gaar.

Bak de vegetarische reepjes in de rest van de olie bruin.

Pers het teentje knoflook er boven uit en maak het op smaak met peper. Schep de reepjes door de soep.

Print Friendly

Leave a Reply