Volkorenspeculaas

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding speculaasbrokken

En op de valreep van sinterklaas nog een heerlijk recept voor dikke speculaasbrokken.

200 gram volkorenmeel
3 theelepels bakpoeder
100 gram bruine basterdsuiker
1½ eetlepel speculaaskruiden
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
100 gram koude boter
2 eetlepels sinaasappelsap

Warm de oven voor op 175° C.

Leg een stuk bakpapier op de bakplaat van de oven.
Meng het volkorenmeel met het bakpoeder, de basterdsuiker, wat zout, de speculaaskruiden en de geraspte sinaasappelschil. Voeg de margarine en het sinaasappelsap toe en snijd de margarine met twee messen in stukjes. Kneed er snel een samenhangend deeg van.

Druk het deeg in de vorm van een cirkel of welke vorm je ook maar wilt en bak de speculaas in het midden van de oven in 25- 30 minuten gaar.

Print Friendly

1 Comment on Volkorenspeculaas

  1. Emma
    december 6, 2015 at 4:41 pm (2 jaar ago)

    Dit lijkt me echt ongelofelijk lekker zeg!

    Beantwoorden

Leave a Reply