Spitskool en paprika geroerbakt met noedels

Een heerlijk vegetarisch gerecht!

1 kleine spitskool (ca. 500 gram)
1 rode paprika
150 gram volkoren noedels
1 eetlepel olie
200 gram gekruide tofu roerbakreepjes
150 gram doperwtjes, diepvries
½ eetlepel kerrie
1 dl groentebouillon
1 eetlepel ketjap manis
2 eetlepels ongezouten pinda’s

Maak de groente schoon. Snijd de kool in repen en de paprika in blokjes.

Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de tofureepjes enkele minuten. Voeg de spitskool, de paprika, de doperwten en de kerrie toe en roerbak dit kort mee. Giet er de bouillon bij en laat de groente in ca. 8 minuten verder gaar stoven.

Voeg de uitgelekte noedels toe en maak het gerecht op smaak met wat sojasaus.

Hak de pinda’s grof en strooi ze er over.

Print Friendly

Leave a Reply