Spinazie-ovenschotel met vegetarische reepjes

Spinazie hoort echt bij het voorjaar en ik denk dat iedereen daar nu wel aan toe is. Dit is een heerlijke ovenschotel waarmee je het voorjaar op tafel zet.

600 gram aardappelen
2 uien
750 gram spinazie
1 gegrilde paprika (pot)
1 eetlepel boter
150 gram vegetarische roerbak reepjes
1,5 dl halfvolle melknootmuskaat

 

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.

Warm de oven voor op 200° C.

Maak de uien schoon en snijd ze klein. Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken. Snijd de paprika in stukjes.

Fruit de uien in de boter glazig. Bak de vegetarische roerbakreepjes mee. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de groente slinken.

Giet er eventueel wat vocht af.

Maak het geheel op smaak met peper en voeg de stukjes paprika toe.

Maak van de gare aardappelen en de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.

Doe het spinaziemengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de aardappelpuree.

Laat het gerecht in de hete oven in 20 minuten bruin kleuren

Print Friendly

2 Comments on Spinazie-ovenschotel met vegetarische reepjes

  1. marjo
    maart 19, 2016 at 10:32 am (2 jaar ago)

    voor hoeveel personen is dit recept?

    Beantwoorden
    • nicolekookt
      maart 19, 2016 at 5:01 pm (2 jaar ago)

      Wij hebben er met twee volwassenen en een kind van gegeten. Het hangt er dus vanaf of je een grote eter bent.

      Beantwoorden

Leave a Reply