Rijst met paprika en kidneybonen

Een heerlijke voedzame maaltijd. Zo blijkt maar weer dat je ook niet altijd vis of vlees hoeft te eten.

3 bosuitjes
1/2 blik tomatenblokjes
1 teentje knoflook
1 eetlepel olie
150-200 gram zilvervliesrijst
1/4 groentebouillontablet
3 paprika’s (rood en geel)
1 klein blikje kidneybonen
tijm of oregano 

Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers. Fruit de ui en de knoflook met wat peper in de olie. Voeg de rijst toe en schenk er 300 ml water bij met het stukje bouillontablet. Breng dit aan de kook en kook de rijst 10 minuten.

Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes. Meng de paprikablokjes door de rijst en kook het geheel nog 10 minuten.

Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af. Meng de kidneybonen en de tomatenblokjes door de rijst. Warm het geheel goed door.

Maak op smaak met wat tijm of oregano.

Print Friendly

Leave a Reply