Quinoasalade met tonijn en avocado

Een verrassend quinoarecept dat de week net even die afwisseling geeft. Op deze manier is het leuk om hem mee te nemen naar het park voor een picknick.

1 prei
1 eetlepel olie
1 theelepel komijnzaad
150 gram quinoa
250 gram kerstomaatjes
1 blikje tonijn op water (naturel)
5 takjes selderij
½ citroen
1 avocado

Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.

Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het komijnzaad tot het gaat geuren. Bak de quinoa kort mee. Giet er 300 ml water bij en kook de quinoa 10 minuten.

Voeg de prei toe en laat het geheel in een paar minuten verder gaar worden.

Was de tomaatjes en halveer ze. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Was de selderij en knip het klein. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil.

Meng de tomaatjes en de tonijn door de quinoa en laat het afkoelen.

Maak de quinoa op smaak met wat peper, kleingesneden selderij, wat geraspte citroenschil en een kneepje citroensap.

Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in parten uit de schil. Druppel er wat citroensap over. Schik de parten avocado op de quinoa.

Print Friendly

Leave a Reply