Pizza met sardientjes en champignons

We verspillen veel te veel voedsel. Met name brood en zuivel wordt er veel weggegooid. Dat dat niet nodig is, blijkt wel uit deze pizza. Gemaakt met (oud) brood. Varieer gerust met het brood, dus wit of meergranen is ook heel lekker. En zelf met de vulling zijn veel mogelijkheden. Zorg er alleen voor dat het niet te nat is. Geniet ervan!

6 sneetjes (oud) volkorenbrood
1 dunne prei
150 gram champignons
1 blikje sardientjes
150 gram tomatenblokjes
2 theelepels gedroogde Italiaanse keukenkruiden
40 gram geraspte belegen kaas

Warm de oven voor op 220° C.

Snijd de korsten van het brood. Beleg een bakblik met het brood.

Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.

Giet 1 eetlepel van de de olie van de sardientjes bij de tomatenblokjes. Doe de prei en de Italiaanse keukenkruiden er bij en pureer de tomatenblokjes met een staafmixer of in een keukenmachine tot een saus.

Laat de sardientjes op keukenpapier uitlekken. Halveer de sardientjes en verwijder de graatjes.

Bestrijk het brood met de tomatensaus en verdeel er de champignons en de sardientjes over. Strooi er de kaas over.

Bak de pizza in ca. 10 minuten gaar en knapperig.

Print Friendly

Leave a Reply