Pepesan

Watte, kreeg ik te horen. Want zeg eens eerlijk, wie van jullie hadden al van Pepesan gehoord. Ik in ieder geval niet (en nee, ik lag niet onder een steen..), maar had ik het maar wel eerder gekend, want het is heerlijk. Gestoomde vis in een kruidenmengsel. Dat is echt puur genieten.

2 stukken vis (tilapia of mootjes makreel)
citroensap
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 theelepels sambal oelek
½ theelepel laos
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
1 eetlepel olie
aluminiumfolie

Wrijf de stukken vis in met wat citroensap en laat dit in de koelkast 10 minuten intrekken.

Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd dit heel fijn. Meng er de sambal, de laos, de kerrie, de djahé en 1 eetlepel olie door.

Breng water in een (stoom)pan aan de kook.

Dep de vis met keukenpapier droog. Leg ieder stuk op een stuk aluminiumfolie en bestrijk het met het mengsel. Vouw het folie goed dicht.

Stoom de vis in de stoompan of op een rooster in een gewone pan in 15-20 minuten gaar.

Lekker met snijbonen en zilvervliesrijst.

Print Friendly

1 Comment on Pepesan

  1. Mac
    oktober 14, 2016 at 4:51 pm (10 maanden ago)

    Vandaag dit recept gemaakt erg smaakvol
    De volgende keer toch een paar kleine dingen anders doen maar super lekker

    Beantwoorden

Leave a Reply