Penne met kip en prei

Dit is echt een super pastagerecht. Je moet er wel echt te tijd voornemen, maar dan is het ook echt genieten, gewoon een keer proberen dus!

2 kippenbouten
1 eetlepel vloeibare margarine
1 teentje knoflook
1 dl bouillon
1/2 dl droge witte wijn
400 gram dunne preien
100 gram champignons
150-200 gram volkoren penne
1/2 dl kookroom light

Neem het vel van de kippenbouten. Bestrooi de kip met peper. Bak de kip in de hete margarine bruin.

Pel het teentje knoflook. Voeg het hele knoflookteentje bij de kip met de bouillon en de wijn.Stoof de kip in 50 minuten gaar. Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht. Pluk het vlees van de botjes.

Maak de preien schoon. Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm en halveer deze stukken in de lengte. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.

Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar. Voeg de champignons, het kippenvlees en de kookroom toe.

Giet de penne af en meng de saus met kip en prei er door

Print Friendly

2 Comments on Penne met kip en prei

  1. connief
    maart 22, 2017 at 3:52 pm (5 maanden ago)

    wat betekent neem het vel van de kippepootje. moet dat vel er af of juist niet?

    Beantwoorden
    • nicolekookt
      maart 22, 2017 at 4:01 pm (5 maanden ago)

      Het is inderdaad de bedoeling dat de vel verwijderd wordt.

      Beantwoorden

Leave a Reply