Lentestamppot met vegetarische reepjes

Een recept voor een heerlijke stamppot waar iedereen vrolijk van wordt.

600 gram aardappelen
100 gram doperwtjes (diepvries)
200-300 gram raapsteeltjes
1 klein bosje bindsla (romaine) of andere sla
1 rode ui
2 eetlepels olijfolie
150 gram vegetarische roerbakreepjes of stukjes
1 theelepel komijnzaad
± 150 ml halfvolle melk

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar. Kook de laatste minuut de doperwtjes mee.

Verwijder van de raapstelen de worteltjes. Was de raapsteeltjes en de sla. Snijd de raapstelen wat kleiner en snijd de sla in smalle reepjes.

Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Bak in 1 eetlepel van de olie de roerbakreepjes en de uienringen bruin. Bak het komijnzaad kort mee.

Giet de gare aardappelen en doperwtjes af en maak er met de rest van de olie en de hete melk een puree van. Roer de groente door de puree en warm het geheel goed door.

Schep de roerbakreepjes er op.

 

Print Friendly

Leave a Reply