Kikkererwtenstamppot met zalm en rauwe spinazie

Een heel lekkere combinatie van kikkererwten, spinazie en zalm.

350 g aardappels
ca. 250 ml runderbouillon
1 eetlepel olijfolie
1 takje tijm
1 eetlepel fijngesneden peterselie
2 zalmfilets (250 g in totaal)
100 ml droge witte wijn
200 ml halfvolle melk
200 g kikkererwten uit blik
300 g spinazie
2 theelepels tomatenpuree
50 g ongezouten cashewnoten

Verhit de oven tot 65 graden Celsius.

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Breng de aardappels in een pan met ruim water en zout aan de kook. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en kook de aardappels in 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze uitstomen.

Breng in een pan de runderbouillon samen met de olijfolie aan de kook. Pluk de blaadjes van de tijm en doe ze met de peterselie in de bouillon. Neem de pan van het vuur en leg de zalmfilets in de warme bouillon. Dek de pan af met aluminiumfolie en zet hem meteen 15 minuten in de oven.

Verhit de witte wijn in een pan en laat hem tot de helft inkoken. Voeg de melk toe en breng de vloeistof aan de kook. Doe de gare aardappels in de pan, verwarm alles nog kort en stamp het tot puree. Voeg de uitgelekte kikkererwten samen met de spinazie aan de puree toe en roer tot het een goed gemengde stamppot is.

Haal de zalmfilets uit de pan en houd ze op een bord afgedekt warm. Zet de pan met het kookvocht weer op het vuur. Voeg de tomatenpuree toe en laat de vloeistof tot sausdikte inkoken.

Verdeel de stamppot over de borden en leg op elk bord een zalmfilet. Giet de tomatensaus over de stamppot en bestrooi hem met de cashewnoten

Print Friendly

Leave a Reply