Havermoutkoekjes

Heel veel valt er over deze koekjes niet te zeggen, anders dan dat ze heerlijk zijn.

200 gram havermout
120 gram gesmolten boter
4-5 eetlepel melk
150 gram gele basterdsuiker of rietsuiker
rozijnen naar smaak

Warm de oven voor op 175° C.
Meng in een kom of in de keukenmachine alle ingrediënten tot een niet plakkend deeg. Bestuif het werkvlak met wat bloem of strooi er nog wat havermout op. Vorm hierop het deeg tot een rol van ca. 4 cm doorsnee. Bestrijk het bakblik met wat boter. Snijd het deeg in plakjes van 1 cm en leg ze op de bakplaat.
Bak de koekjes in de hete oven in 18-20 minuten gaar en lichtbruin. Laat ze op de bakplaat afkoelen.
Vervang eventueel 1 eetlepel melk door 1 eetlepel gembersiroop en voeg extra 1 theelepel gemberpoeder toe
Print Friendly

1 Comment on Havermoutkoekjes

  1. Marieke
    december 11, 2016 at 1:27 pm (1 jaar ago)

    Ik doe er 4 bolletjes gember (op siroop) erbij, grof gehakt. Dan zonder rozijnen, heerlijk!

    Beantwoorden

Leave a Reply