Gezonde snack: de frozen yoghurt reep

yoghurtreep

Deze reep is superveelzijdig, een lekker gezond tussendoortje en ook nog eens heel makkelijk te maken. Mmm… Lekker! Van deze reep kun je heel veel verschillende varianten maken. Voeg noten zoals pecannoten of amandelen toe. Je kunt variëren met fruit: mango, blauwe bessen, frambozen, noem maar op. Of kies voor een andere yoghurt.Voor deze variant is er gekozen voor een frozen yoghurt reep met cranberry’s, pure chocolade en kokosrasp.

500 ml magere Griekse yoghurt
2 theelepels honing
cranberries krenten druppels pure chocolade kokosrasp  (De hoeveelheid cranberry’s, krenten, pure chocolade en kokosrasp is naar wens, wat jij lekker vindt.)

Verspreid de yoghurt gemengd met de honing over een bakplaat of schaal. De honing zorgt ervoor dat de reep niet te zuur is. Verspreid de ingrediënten over de yoghurt.

Zet het 2 uur in de vriezer. Haal de plaat uit de vriezer en breek of snijd het geheel in stukjes. Tip: houd het mes voor het snijden onder een warme kraan.

 

Print Friendly

2 Comments on Gezonde snack: de frozen yoghurt reep

 1. Lieke
  mei 21, 2016 at 10:33 pm (1 jaar ago)

  Hi,
  Ik heb dit gemaakt maar het is zooo hard! Net ijsblokken.

  Beantwoorden
  • gina
   mei 23, 2016 at 9:56 pm (1 jaar ago)

   Door meer honing of suiker toe te voegen blijft het zachter in de diepvries. Of je kunt kiezen voor een wat vettere yoghurt!

   Beantwoorden

Leave a Reply