Deens gevuld stokbrood

Een fris garnalenhapje. Het stokbrood gebruik je als een bakje met een bodem van komkommer.

50 gram garnalen
2 eetlepels halfvolle yoghurt
½ eetlepel dille (vers of diepvries)
¼ komkommer
1 eetlepel slasaus
½ klein volkoren stokbrood

Meng de garnalen met 1 eetlepel van de yoghurt en wat dille en laat dit 1 uur in de koelkast marineren.

Schil de komkommer en snijd er 4 plakken van 1 cm van. Rasp de rest grof.

Meng de geraspte komkommer met de slasaus, de rest van de yoghurt, dille, de garnalen en een beetje peper.

Snijd van het stokbrood 4 stukken van ca. 4 cm en hol het brood uit.

Druk in ieder stuk brood een plak komkommer als bodem en vul de stukken brood met het garnalenmengsel.

Verdeel de gevulde stukken stokbrood over 2 borden en geef de geraspte komkommer er bij.

Print Friendly

Leave a Reply